Luister radio: Archipel in de ochtend of kijk live TV

Christian Corre kopt WFB in extremis naar overwinning

Foto

In het treffen op zaterdag 12 oktober 2024 met Flakkee (2-3) was Stas Haverkamp de gehele wedstrijd de grote man aan de kant van WFB. Bij menig aanname en passeerbeweging droop de klasse er van af. Diep in blessuretijd had hij ook nog de winnende kunnen maken. Als hij had gefigureerd als de protagonist in Snelle Jelle, de kinderboekenreeks van Ad van Gils, dan had hij zeker dat doelpunt toebedeeld gekregen. De werkelijkheid laat zich echter minder goed sturen: zijn poging ging net naast. Gelukkig voor de uitploeg zorgde Christian Corre met een rake kopbal toch nog voor een Ouddorpse driepunter op Sportpark van Pallandtpolder.

De eerste helft was de thuisploeg, op het eerste kwartier na, de betere. Flakkee kwam dan ook al snel op voorsprong. Een bal vanaf de rechterkant van het veld werd eerst verkeerd ingeschat door keeper Corné de Jong en daarna niet weggewerkt door zijn verdediging. Al vallend wist Wessel Verhage de bal in het dak van het doel te werken. Zo snel als Flakkee op voorsprong was gekomen, zo snel stond het ook weer gelijk. Een foutje van de verdediging werd door Haverkamp genadeloos afgestraft. Jeroen van Woerden, verdediger van Flakkee, schoof de bal zo in zijn voeten. Met dat buitenkansje wist hij wel raad.

Flakkee ging wel met een verdiende voorsprong de rust in. Via Bryan Bouwens waren ze al twee keer dichtbij de voorsprong, maar keeper De Jong bleek dan een sta-in-de-weg. In de 39e minuut moest hij zich toch gewonnen geven. Hij redde nog op een poging van Ivo de Vrij, de rebound van Joost van Wezel bleek onhoudbaar. Flakkee ging wel met maar 10 man naar de kleedkamer. Vlak voor rust haalde een ongelukkig spelende Van Woerden de doorgebroken Stan van Lenten onderuit. Hiervoor incasseerde de verdediger zijn tweede gele kaart.

Na de thee werd WFB steeds beter, al bleven de grootste kansen wel voor Flakkee. Zo raakte Bouwens in de 49e minuut kiezelhard de paal. Daar kwam Kevin Groenendijk overigens goed weg. In de actie daarvoor solliciteerde hij nadrukkelijk naar een rode kaart door de doorgebroken Bouwens bij zijn shirt vast te houden. Gelukkig voor hem bleef Bouwens het maken van een doelpunt belangrijker vinden, dan een vrije trap én slaagde daar ook bijna in. Daarom hield scheidsrechter Quinn Vugts de kaart op zak.

In de 57e minuut kwam WFB dan eindelijk op gelijke hoogte. Nathan Dekker bracht Haverkamp in stelling. Door de schijnbeweging van Dekker was keeper Dennis Breen al op weg naar de rechterhoek, Haverkamp schoof de bal beheerst in de andere. Met een man meer op het veld viel hierna een Ouddorps offensief te verwachten, maar de wedstrijd bleef redelijk in evenwicht en beide partijen maakten kans op de overwinning.

Dat beeld kantelde pas diep in blessuretijd in het voordeel van WFB. Eerst moest ook Milan Troost met een tweede gele kaart vertrekken, waardoor Flakkee zelfs met 9 man kwam te staan. Daarna volgden de eerdergenoemde acties elkaar snel op. Na een goede voorbereidende actie van Coen Moerkerk mikte Haverkamp een vrije schietkans net naast. Hiermee leek alle Ouddorpse hoop op een overwinning vervlogen. Na een afgeslagen corner bracht Corre toch nog redding. Op de ingooi die volgde, stond keeper Breen niet op de juiste positie voor zijn doel. Corre doorzag dat als eerste en kopte de bal richting de tweede paal tergend langzaam het doel in. Zo eindigde deze enerverende wedstrijd wat gelukkig in het voordeel van de Ouddorpers.