Luister radio: Archipel in de ochtend of kijk live TV

DBGC verliest punten en aanvalsleider in derby tegen Den Bommel

Foto

Op zaterdag 12 oktober 2024 vond de derby tussen DBGC en Den Bommel plaats. Voor trainer Dennis van Gils van DBGC, die eerder Den Bommel coachte, was het een frustrerende wedstrijd die in een 1-2 nederlaag eindigde, hoewel hij vond dat zijn ploeg meer had verdiend op basis van de tweede helft.

DBGC begon goed en kwam al in de 12e minuut op voorsprong door een doelpunt van Jeroen Sep. Sep werd goed bediend en rondde de kans netjes af, waarmee DBGC het initiatief nam. De eerste helft verliep verder in het voordeel van DBGC, dat weinig weggaf en controle hield over de wedstrijd. Den Bommel creëerde nauwelijks kansen totdat een vrije trap, vlak voor rust, de gelijkmaker opleverde. Jordy Frank schoot de bal slim onder de muur door, wat voor een onverwachte 1-1 zorgde. Dit was meteen de eerste grote kans voor Den Bommel, die daarmee met vertrouwen de rust in ging.

Na de rust drong DBGC aan en speelde het beter, maar het kon de kansen niet verzilveren. De ploeg van Van Gils had in deze helft meer verdiend, maar een aantal belangrijke beslissingen viel niet hun kant op. Er waren momenten waarop DBGC dacht recht te hebben op een strafschop door handsballen in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter gaf niets.

DBGC creëerde enkele grote kansen, waaronder een uitgelezen mogelijkheid voor Jeroen Sep om zijn tweede van de middag te scoren. Sep miste echter, en tot overmaat van ramp kreeg hij zijn tweede gele kaart van het seizoen voor een domme overtreding, wat hem uitsluit voor de volgende wedstrijd.

Den Bommel verdedigde fel en trok de overwinning over de streep, mede dankzij een goede teamprestatie en sterk verdedigingswerk, waarin doelman Sander van Reijn een belangrijke rol speelde.

Dennis van Gils uitte na de wedstrijd zijn frustratie. Hij vond dat DBGC op basis van de tweede helft meer verdiende, maar ze kregen de kansen niet in doelpunten omgezet. Daarnaast moest hij erkennen dat het team momenteel kampt met blessures, waardoor belangrijke spelers ontbreken. Zo wordt gehoopt dat Bas Mackloet snel terugkeert van een blessure, want vooral achterin is de selectie dun bezet. De schorsing van Jeroen Sep maakt het nog moeilijker om volgende week een elftal op te stellen dat in balans is en voldoende diepgang heeft.

Na afloop van de wedstrijd sprak verslaggever Mark Lagendijk met verliezend trainer Dennis van Gils.